Vodácký kurz 2022 6. - 9. 6. 2022

Jak jsme si užívali Vltavu

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
18.06.2022 06:35
Poslední úprava:
 
před rokem

Náš vodácký kurz, který probíhal od 6. až do 9. června, začínal ve Vyšším Brodě, kde jsme dostali instrukce a vyjeli ukázat naše dovednosti na vodu při ještě pěkném počasí. A protože pro některé žáky to byla premiéra, tak se bez vykoupání většina neobešla. První den jsme na naší trase sjeli hned 3 jezy, a tak vyzkoušeli naše dovednosti. Celou cestu nás všude kolem obklopovala krásná jarní příroda. Po příjezdu do kempu Rožmberk nad Vltavou jsme postavili naše stany a užívali zbytek večera.

Druhý den ráno jsme už někteří skládali stany za deště a toto deštivé počasí nás provázelo celý den. Naše trasa na tento den byla delší a zahrnovala 6 jezů, ty jsme zvládli bez ztrát a i bez zranění. I přes nepříznivé počasí jsme cestu zvládli dobře a statečně, ale i tak si někteří dopřáli koupel za deště. Projížďka Českým Krumlovem a pohled na toto krásné město z řeky byl prostě nezapomenutelným zážitek. Tento den jsme kempovali za Českým Krumlovem a někteří se šli ještě projít do jeho centra. Celý večer nás provázela super atmosféra.

Náš poslední den na vodě začínal slunečným počasím, na které jsme se všichni po propršeném úterý těšili. Náš poslední úsek Vltavy jsme projeli se sluníčkem nad námi, krásnou krajinou kolem a příjemnou náladou doprovázenou úsměvy žáků. Naše trasa končila v kempu Boršov nad Vltavou, kde jsme přenocovali do našeho odjezdu domů. Ještě jsme si užili poslední společný večer a někdo i podvečerní koupel v řece.

Celý tento kurz byl jedním velikým zážitkem a myslím, že pro všechny žáky. Kurzu se účastnili žáci z tříd 2.G, 2.E, 2.V/SV, 2.V a všichni si kurz užili. Celkem jsme úspěšně ujeli 70 říčních kilometrů a sjeli 12 jezů. Domů jsme přijeli bez vážných zranění, ale se spoustou zážitků, na které (já doufám) nikdy nezapomeneme!

A tím bych také chtěla za všechny poděkovat učitelům i instruktorům, kteří pro nás kurz zajistili, doprovázeli nás a užili si ho s námi – byli jste super! Je to pro nás další zkušenost do života, kterou jsme si moc užili!

Za všechny žáky s pozdravem Tereza Říhová

Foto – archiv školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace