Exkurze do Prahy

Akce s bohatým programem

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
28.06.2022 12:25
Poslední úprava:
 
před rokem

V úterý 14. 6. 2022 vyjeli za výtvarným poznáním do Prahy studenti ateliéru Keramika a porcelán tříd 1.SV, 2.SV a studenti oborů Bytový architekt a Průmyslový design ze třídy 2.V.

Jako každý půlrok měla Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze výstavu klauzurních prací ve staré budově UMPRUM na náměstí Jana Palacha. Novinkou byla kontinuální výstava bakalářských a diplomových prací absolventů v nové budově UMPRUM v Mikulandské ulici. Tato budova slouží jako rozšíření pro dílenské zázemí, prostory na společenské události, konference, módní přehlídky a další.

Zmíněná škola již dlouhodobě patří mezi nejprestižnější vysoké výtvarné školy na celém světě. Být přijat znamená neuvěřitelné úsilí a úspěšné přijetí se mnohdy dostaví až na několikátý pokus. Odměnou však je, že škola požaduje od svých studentů profesionální úroveň prací, které jsou připraveny k okamžité výrobě, vystavení v galerii či prodeji klientovi, díky čemuž se z absolventů stávají aktivní umělci působící na výtvarné scéně v České republice i zahraničí. Proto je pro studenty důležité vidět a inspirovat se, kam lze směřovat v rámci jejich zaměření.

Následně studenti navštívili ještě Galerii Rudolfinum, kde v současné době probíhá výstava Jiřího Příhody, který ve své tvorbě zkoumá prostor, hmotu a prázdnotu.
Po cestě jsme také navštívili prodejní Deelive design store, kde se prodávají především užitné designové předměty, ale taktéž šperk a módní tvorba a doplňky.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace