UNESCO den se Saemyi

Ukazujeme naší americké lektorce krásy ČR

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
29.06.2022 07:48
Poslední úprava:
 
před rokem

Studenti třídy 2.G si vypracovali projekty v pěti různých kategoriích o národní kulturní památce zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO. Zmíněnou památkou je poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené Hoře ve Žďáru nad Sázavou.

Cílem projektu bylo seznámit naši americkou kolegyni, Saemyi Joeng, s touto nádhernou památkou a místo jí ukázat. Vyrazili jsme tedy 24. května 2022 v 7:40 vlakem do Žďáru nad Sázavou. Autobusem jsme se svezli z nádraží k zámku Kinských, odkud jsme pokračovali na Zelenou horu. Prohlídku památky jsme stihli ještě za hezkého počasí, ovšem pro prezentaci projektů jsme využili útulnou kavárnu přímo pod Zelenou horou, blížící se mračna slibovala déšť.

Samotný kostel se symbolikou číslovky 5, půdorys kostela ve tvaru pěticípé hvězdy, legenda o Janu Nepomuckém, architekt Jan Blažej Santini, to byla témata prezentací, ale nejen s těmito zajímavými informacemi studenti Saemyi seznámili. Dalším původně plánovaným cílem naší exkurze byl rekreační areál Pilák, ovšem pro nepřízeň počasí jsme program přehodnotili.

Saemyi velmi pozitivně ocenila prezentace studentů a jejich přednes. Byla velmi vděčná, že mohla být s našimi studenty na tak krásném místě.

Foto E. Servítová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace