Truhláři naší školy navštívili dřevozpracující firmy

Propojujeme teorii s praxí

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
05.07.2022 06:46
Poslední úprava:
 
před rokem

Dne 27. 6. 2022 se žáci truhlářských oborů tříd 1.A, 2.A a 2.S zúčastnili exkurze do dřevozpracující firmy DDL Dřevozpracující družstvo v Lukavci a její dceřiné společnosti DH Dekor s. r. o. v Humpolci.

Tyto firmy jsou největším českým výrobcem dřevotřískových a dřevovláknitých desek. Část výroby desek prochází laminací. Ze zhruba poloviny desek se vyrábějí nábytkové dílce pro odběratele, jakým je například IKEA. Menší část výroby je zaměřena na různé profilované dílce (palubky, přířezy, latě, lišty) z masivu. Desky a dílce jsou dodávány jak v surovém stavu, tak i s povrchovou úpravou, hlavně prováděnou laminací a v menší míře i potažením papírem nebo dýhováním. Firma používá k výrobě vesměs moderní technologie s velkým zastoupením robotizovaných li­nek.

V Lukavci nás prováděl vedoucí oddělení řízení jakosti pan Ing. David Roll a v Humpolci si nás předávali směnoví mistři. Jejich odborné výklady byly velmi poučné a žáci si mohli propojit teoretické znalosti s výrobní praxí.

Foto: M. Lukeš

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace