Rok s lektorkou anglického jazyka Saemyi

Fulbrightova nadace pozitivně hodnotí naši školu za roli hostitele

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
21.07.2022 13:34
Poslední úprava:
 
před rokem

V průběhu školního roku 2021/2022 měli naši žáci skvělou příležitost k procvičování anglického jazyka, a to díky americké asistentce Saemyi Jeong. Saemyi vnesla do hodin anglického jazyka velkou míru empatie, zařazovala do výuky i netradiční aktivity, zorganizovala první halloweenskou party na naší škole a vedle klasické výuky pořádala pro naše žáky i oblíbený a hojně navštěvovaný After school club, kde mohli společně konverzovat a probírat zajímavá témata.

Organizační záležitosti ohledně jejího pobytu na naší škole měl na starosti její mentor Mgr. Jakub Kořínek, zástupce ředitele. Byl to on, kdo kontaktoval Fulbrightovu nadaci s žádostí o poskytnutí lektora. Získat lektora není snadné, školy procházejí náročným výběrem, proto jsme byli rádi, že jsme uspěli hned napoprvé. Jakub Kořínek pak uspořádal „americký den“, kdy k nám pozval jiné lektory a zástupce škol, následně se Saemyi absolvoval podobné akce na jiných školách po celé republice.

Paní Kristýna Džmuráňová, vedoucí projektu amerických asistentů Fulbrightovy komise, ocenila velice pozitivně práci školy a jmenovitě kolegy Jakuba Kořínka. Její poděkování uvádíme v plném znění.

Vážený pane Kořínku,

mnohokrát děkuji za pečlivé vypracování závěrečné zprávy o Vaší spolupráci s asistentkou ve výuce angličtiny Saemyi v uplynulém školním roce. Děkuji také za podrobné postřehy kolegyň. Řadu Vašich doporučení a tipů jsem si dovolila anonymně zkopírovat do aktualizované příručky pro nové mentory. Bylo mi velkým potěšením s Vámi letos spolupracovat. Veškerá komunikace s Vaší školou i se Saemyi byla perfektní, rychlá, efektivní a příjemná. Velmi si vážíme Vašeho zcela mimořádného nasazení v neobvykle náročném školním roce. Byl jste naprosto vzorovým mentorem a hostitelem a podařilo se Vám Saemyi zprostředkovat jedinečný a transformativní zážitek v České republice.

Projektový den, který jste odvážně vykopl v říjnu navzdory okolnostem, považujeme za jednu z nejúspěšnějších akcí tohoto roku. Tradice, kterou jste svými manažerskými schopnostmi nastavil, inspirovala další kolegy a kolegyně k podobným akcím a v dalších letech na Vás plánujeme navazovat. Váš projektový den budeme uvádět jako příklad dobré praxe. Celoroční těsná spolupráce Vašeho hnízda se navíc přelila do upřímného přátelství mezi mentory, asistenty i mnou a následná komunikace a řešení nenadálých situací potom bylo pro nás všechny snazší. Za tuto inspiraci a iniciativu Vám patří obrovský dík.

Víme, že spolupráce s asistenty vždy vyžaduje hodně trpělivosti, empatie a moře času navíc. Velmi nás těší, že Vaši zkušenost hodnotíte pozitivně a vyzdvihujete zásadní dopad nejen na žáky, ale i na Vás samotného a na další kolegy a kolegyně. Děkujeme za Váš pozitivní přístup, neúnavnou podporu ve složitějších situacích a otevřenou komunikaci během celého školního roku.

Už nyní se těšíme na další spolupráci s Vaší školou.

Přeji Vám klidné a příjemné léto.

S pozdravem

Kristýna Džmuráňová

_____________­______________________

Pár postřehů ze života se Saemyi:

Welcome, Saemyi!

Rodilá mluvčí anglického jazyka v naší Akademii

Halloween Party 2021

Americký den

Zajímavé hodiny s americkou lektorkou Saemyi

Naše cesta za poznáním Mexika

UNESCO den se Saemyi

Loučení s americkou asistentkou Saemyi Jeong

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace