Jazykové kurzy pedagogů přes projekt Erasmus+

Studijní pobyt ve Vídni

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
09.09.2022 08:27
Poslední úprava:
 
před rokem

V rámci projektu mobilit KA1 Erasmus+ bylo vybráno 6 pedagogů z naší školy, kteří byli v létě vysláni do zahraničí na desetidenní kurz cizího jazyka plně hrazeného Evropskou unií. Jedním z nich byla vyučující Mgr. Michaela Mutl, která se rozhodla prohloubit ve Vídni své jazykové znalosti v německém jazyce.

Pro svůj pobyt si vybrala jazykovou školu iki-vienna, která se přes 20 let specializuje na kurzy německého jazyka. Na základě rozřazovacího testu byla zařazena do kurzu úrovně C1, což byla nejvyšší jazyková úroveň, která se na této škole vyučuje. Po objednání ubytování a zakoupení jízdenek již nestálo nic v cestě vydat se přímým vlakem z Havlíčkova Brodu do Vídně.

A jak pobyt ve Vídni probíhal očima zúčastněné?

„Vídeň, nádherné, ohromující a půvabné město byla úžasná volba pro studijní pobyt. Posadit se po delší době zase do lavice a zažít výuku z druhého břehu bych doporučila všem vyučujícím. Mými spolužáky byli lidé z celého světa: z Turecka, Británie, ale také třeba Bulharska, Norska a Islandu. Jazyková škola pořádá spoustu mimoškolních aktivit, kterých jsem se zúčastnila, například společného vaření v prostorách školy, kdy jsme si se spolužáky usmažili pravý Schnitzel a upekli Apfelstrudel. Nebo také výletu na Jubiläumswarte, což je rozhledna na okraji Vídně. V létě je ve Vídni bohatý kulturní program, například večerní letní kino na náměstí Rathausplazt, kterého jsem se také zúčastnila. Samotná škola se nachází přímo na Opernring, a tak jsem každé ráno trávila procházkou do školy kolem nejkrásnějších památek střední Evropy.

Co se týče jazykového přínosu, zaměřila jsem se především na vstřebávání němčiny v každodenním kontextu, což bych ráda dále předávala studentům. Samotný kurz byl pro mě poměrně jednoduchý, přesto ale zajímavý a přínosný, protože jsem mohla nalézt zase novou inspiraci do vlastní výuky. Překrásná Vídeň mě ohromila a pomohla mi prohloubit lásku k německému jazyku i ke kultuře, ke které se váže. Za tuto příležitost vycestovat v rámci projektu Erasmus+ jsem proto velice ráda a těším se na další spolupráci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace