PŘÍPRAVA NA PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ - PODPORA ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH ŠKOL

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
13.09.2022 15:52
Poslední úprava:
 
před rokem
Expirace:
 
18.01.2023
Platnost tohoto příspěvku vypršela před rokem! Aktuální informace najdete na Vývěsce.

Pro všechny zájemce o studium na středních školách, kteří budou nastupovat do prvního ročníku ve školním roce 2023–2024, jsme připravili celou řadu aktivit. Stejně jako v minulosti i letos nabízíme možnost otestovat si znalosti a dovednosti předem, případně se zdokonalit pomocí našich kurzů matematiky a českého jazyka.

TALENTOVKY NANEČISTO

Jsou určené zájemcům o obory, v nichž se přijímá na základě talentové zkoušky. Nabízíme dva podzimní termíny, a to 31.10. a 14.11. 2022 v rozmezí 9,00 – 16,00 hodin v ateliérech školy.

Při talentovkách nanečisto si zájemci mohou vyzkoušet kresbu i modelování a nechat si ohodnotit domácí práce. K dispozici budou výtvarníci školy. Je třeba si s sebou vzít kreslicí potřeby, ostatní materiál poskytne škola.

Zájemce prosíme, aby se registrovali na talentovky2022@seznam.cz

Registrace k ničemu nezavazuje, nám však umožní připravit příjemné prostředí a dostatečný počet pracovních míst.

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NANEČISTO

Jsou určené zájemcům o obory, kde podmínkou přijetí je jednotná přijímací zkouška z matematiky a českého jazyka. Nabízíme dva termíny. První termín připadá na úterý 29. 11. 2022 od 14.30 hodin. Zkouška proběhne v posluchárně ve II. patře školy (od hlavního vchodu vás povedou směrovky). Po krátkém úvodu začnou samotné zkoušky připravené našimi zkušenými pedagogy. Počtem a typem úloh i časovou dotací budou odpovídat skutečným přijímacím zkouškám. Je třeba vzít si s sebou psací a rýsovací potřeby, jiné pomůcky nejsou povoleny.

Zájemce prosíme, aby se zaregistrovali předem na zadinova@akademie-svetla.cz. Registrace k ničemu nezavazuje, nám však umožní připravit dostatečný počet testovacích sešitů. Další výhodou registrace je to, že Vám v průběhu roku budeme přeposílat informace Cermatu i MŠMT, které se jakkoliv týkají přijímacího řízení. Tak budete mít jistotu, že Vám neunikne žádná důležitá informace.

Druhý termín se uskuteční v úterý 7. 2. 2023 od 14.30 hodin. Budou použity cvičné ilustrační testy z matematiky a českého jazyka připravené přímo Cermatem. Registrovaným zájemcům pošleme pozvánku s podrobnějšími informacemi týden předem.

BEZPLATNÉ PŘÍPRAVNÉ KURZY

Kurzy z matematiky a českého jazyka budou probíhat od ledna 2023. Škola nabídne po pěti lekcích matematiky a českého jazyka v rozsahu 90 minut. Termíny budou upřesněny na webových stránkách školy. Registrovaným zájemcům vždy pošleme připomínku, obsah lekce i jméno vedoucího kurzu.

MOŽNOST NÁVŠTĚVY A PROHLÍDKY ŠKOLY

Pokud byste si chtěli prohlédnout školu a její vybavení, případně získat další informace o náplni a formách studia, můžete nás navštívit v kterýkoliv pracovní den. Je ovšem nutné domluvit se předem s garantem těchto aktivit paní Helenou Kotěrovou na telefonním čísle 730 571908 nebo na koterova@akademie-svetla.cz

Těšíme se na Vás, rádi Vás uvítáme v naší škole.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace