Výstava Czech design week

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
21.09.2022 07:47
Poslední úprava:
 
před rokem

Naše škola se letos opakovaně prezentovala na Mezinárodním festivalu designu, který nese název Czech design week.

Dne 31. 8. 2022 započaly jednodenní instalace v pražské galerii Mánes. A hned 1. 9. 2022 ve večerních hodinách proběhla vernisáž výstavy, které se zúčastnili různé mediálně známé osobnosti i zástupci tisku.

Letošní instalace byla založena na využití čistě bílé geometrické kompozice, která působila jako rostoucí město. Na kvádrech a krychlích byly připevněny surové police ze železa a masivního skla, které celoročně zdobí chodby naší školy. Tímto jsme pomyslně přenesli atmosféru školy do centra Prahy. Na bílých podstavcích a policích byla představena nejnovější díla studentů, která byla vytvořena za poslední rok. Patřily do nich především skleněné a porcelánové produkty nebo jejich kombinace.

Instalace se zúčastnilo pět studentů, a to Filip Svoboda, Anna Sobotová, Jennifer Koudelková, Aleš Brussmann a Eliška Gavlovská. Ti také byli během výstavy přítomni v prostorách galerie, proto jim patří velké díky za iniciativu a pomoc.

Foto V. Šenkýř

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace