Týden duševního zdraví v Havlíčkově Brodě

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
03.10.2022 09:13
Poslední úprava:
 
před rokem

Stalo se již tradicí, že v září organizuje FOKUS Vysočina po celém kraji akci s názvem Týden duševního zdraví, která má veřejnosti přiblížit téma duševního onemocnění a pomoci tuto oblast destigmatizovat. Tématem letošní akce byla „Duše versus sport“, neboť sport pomáhá v péči o duševní zdraví.

Studentky 2. ročníku oboru sociální péče tuto akci navštívily ve čtvrtek 15. září 2022 v Havlíčkově Brodě v parku Budoucnost. Pracovnice FOKUSU připravily opravdu pestrý program (koncerty, workshopy, sportovní vystoupení). Bohužel celý program byl ovlivněn počasím, které akci opravdu nepřálo. Celý den lilo jako z konve. V parku jsme si vyslechly přednášku pracovnic Fokusu o jejich práci. Studentky se informovaly o možnosti dobrovolnictví a vykonání odborné praxe. Prohlédly jsme si stánky a chvíli poslouchaly koncert, ale pak jsme se již odebraly do sucha a tepla Muzea Vysočiny.

Zde se konala výstava s názvem Historie nemocniční péče – lékárenství, lékaři a lékařství v Havlíčkově Brodě. Studentky nejvíce zaujaly trvalé preparáty lidských orgánů a tkání. Hrůzu vzbuzovaly některé chirurgické nástroje, zubní vrtačka na nožní pohon a především gynekologické křeslo.

Dále jsme si prohlédly výstavu s názvem Naše pekelná cesta – kolektivní výstava současné keramické a porcelánové tvorby, na které vystavují i někteří učitelé naší školy, a stálou expozici věnovanou Karlu Havlíčku Borovskému.

I přes nepřízeň počasí jsme si den užily a poznaly jsme zase něco nového. Foto V. Karlová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace