Den otevřených ateliérů v Kraji Vysočina

Uměleckoprůmyslová akademie uvítala návštěvníky v sobotu 1. října 2022

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
05.10.2022 08:06
Poslední úprava:
 
před rokem

Pravidelně na začátku října otvírají pomyslně své dveře návštěvníkům ti, kdo se zabývají tvůrčí prací, řemeslem a uměním po celé Vysočině – malíři, sochaři, fotografové, keramici, kováři, kameníci, řezbáři, tvůrci šperků, designéři a mnozí další, aby přímo ve svých ateliérech a dílnách ukázali kreativitu i zručnost při tvorbě předmětů každodenní potřeby i uměleckých děl. Koordinátorem akce jsou pracovníci Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod.

Na seznamu těch, kdo se zabývají řemeslem a uměním, nechybí ani světelská Uměleckoprůmyslová akademie. První návštěvníci přicházeli mezi osmou a devátou hodinou, ale hlavní proud dorazil až později během dopoledne a poslední zájemci se trousili ještě kolem půl třetí, tedy krátce předtím, než akce u nás skončila. Napočítali jsme několik desítek hostů všech věkových kategorií. Byli mezi nimi mnozí, kteří se vracejí pravidelně každým rokem, i nováčci, kteří s překvapením objevovali, co vše se skrývá v našem areálu. Za pomoci mapek či s doprovodem pracovníků školy si mohli prohlédnout školní huť, keramiku, dílny zlatníků, aranžérů a truhlářů, dílny pro malbu skla, broušení a tvorbu vitráží, ale také ateliéry designových oborů a školní galerie s výrobky našich žáků.
Mnozí pak navštívili i školní prodejnu, aby si něco z naší tvorby odnesli s sebou. Otevřené bylo i lipnické středisko, kde se vyučují obory zpracovávající kov a kámen, tedy kováři, kameníci a kamenosochaři.

Zájem veřejnosti nás těší a s návštěvníky se rádi znovu setkáme v příštím roce. Kdo by tak dlouho čekat nechtěl, může k nám na prohlídku areálu zavítat kdykoliv. Stačí domluvit si návštěvu na kontaktu koterova@akademie-svetla.cz

Foto L. Zadinová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace