Za poučením i zábavou do světelské knihovny

Atraktivní program pro naše gymnazisty

Agendy:
 
Informační portál , Gymnázium
Publikováno:
 
13.10.2022 09:09
Poslední úprava:
 
před rokem

V rámci Týdne knihoven jsem s žáky I.G přijala pozvání do světelské knihovny, kam jsme se vydali ve středu 12. 10. 2022. Zde nás uvítaly vedoucí knihovny Mgr. Zuzana Kalfusová a knihovnice Bc. Lada Dočkalová Folejtarová.

V první části se studenti seznámili s úkoly knihoven obecně, s elektronickým knihovním systémem, s podmínkami půjčování knih a dalšími službami a na konec se systémem třídění knih ve volném výběru. Diskuse se točila i kolem oblíbených žánrů, autorů či zájmu o e-knihy.

V druhé části programu si studenti formou soutěže ověřili, jak vstřebali získané informace a jak je dokážou prakticky využít. Vítězný tým si pak odnesl i sladkou čokoládovou odměnu. Mnozí využili možnost registrovat se na rok a byli potěšeni zjištěním, že v rámci Týdne knihoven je registrace zdarma. Vrátili se tedy mezi regály a už dnes si odnášeli zajímavé tituly, kterými obohatí svou četbu.

Foto L. Zadinová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace