Designblok 2022

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
20.10.2022 14:04
Poslední úprava:
 
před rokem

Ve středu 5. 10. 2022 studenti výtvarných oborů navštívili již tradičně největší výběrovou přehlídku designu a módy ve střední Evropě, Designblok v Praze.

Akce se letos odehrávala ve dvou hlavních výstavních domech, v Gabrielu Loci na Smíchově a v Uměleckoprů­myslovém muze­u.

Uměleckoprůmyslové muzeum bylo, stejně jako v loňském roce, koncepčně laděným výstavním prostorem s vlastním podtématem PRALES. Prostor dvou pater muzea patřilo výhradně tvůrcům a firmám s českými kořeny. Gabriel Loci byl zaměřen především na prezentaci novinek současného mezinárodního designu, a to v tradičních formátech Superstudia a Openstudia, tedy na jedné straně mezinárodních značek a na druhé designérů a designérských studií. Do prostoru nás uvedl náš pedagog Vlastimil Šenkýř, který nám zde představil svoji novou kolekci váz a svítidel Kombo, rozvíjejí experimentální techniky typické pro jeho tvorbu. Tuto kolekci vytvořil ve spolupráci s Annou Jožovou. Tvarosloví vychází ze stylizace a abstrahování ženské a mužské postavy, které se vzájemně doplňují, stejně jako tato autorská dvojice.

Velkým přínosem pro studenty je možnost osahání si produktů a osobní kontakt se samotnými designéry. Studenti neváhali a nebáli se ptát na vše, co je zajímalo. Dozvěděli se spoustu důležitých informací ohledně procesu samotného navrhování, technologického zpracování a v neposlední řadě i marketingové propagace.

Studenti mohli na dvou nabitých místech obdivovat četné exponáty a seznamovat se s nejnovějšími trendy ve výrobě skla, produktového designu, bytového designu, textilu, šperku, instalací v prostoru atd.

Foto L. Slavíčková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace