Učitel Vysočiny 2022

Naše kolegyně Mgr. Jana Neugebauerová patří k letošním oceněným pedagogům

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
09.11.2022 12:22
Poslední úprava:
 
před rokem

Ocenění získala za mimořádně kvalitní pedagogickou činnost, kterou vykonává stále s nadšením a s maximálním nasazením, za nadstandardní přístup ke studentům, dlouholeté vedení kolegů v předmětové komisi AJ, sdílení zkušeností, spolehlivost, vytváření vhodných podmínek pro výuku, profesní dovednosti a mnoho dalších činností, které zvládá ve volném čase. Věnuje se převážně výuce anglického jazyka, které doplňuje výukou dějepisu a moderních dějin. Připravuje studenty i na mezinárodní jazykové zkoušky typu FCE. Organizuje pro ně zájezdy do Anglie, kde si žáci ověřují své jazykové znalosti a získají povědomí o anglické kultuře a každodenním životě. Anketu vyhlašuje krajská příspěvková organizace Vysočina Education ve spolupráci s Krajem Vysočina. Nominace jednotlivých učitelů zasílá do ankety Učitel Vysočiny vždy vedení školy na základě návrhu pedagogické nebo školské rady, samotnou přihlášku pak vyplňuje nominovaná učitelka nebo učitel.

Slavnostní předání ocenění proběhlo v historické aule Vysoké školy polytechnické Jihlava dne 21. října 2022 za přítomnosti ředitelů škol a řady čestných hostů, mezi kterými nechyběli hejtman Kraje Vysočina Mgr. Vítězslav Schrek, MBA, radní pro oblast školství, mládeže, sportu a informatiky RNDr. Jan Břížďala, ředitel Vysočina Education Mgr. Roman Křivánek a další.

A jaký je pohled naší kolegyně na učitelské povolání? Na učitelské práci je pro mě nejdůležitější práce se studenty, vzájemná komunikace a snaha studenty motivovat a naučit je samostatně pracovat a rozvíjet jazykové schopnosti. Největším oceněním je pro mě viditelný pokrok studentů, jejich zaujetí a motivace ke zlepšení.

Velice si vážím toho, když jsou studenti s výukou spokojení a hodiny probíhají v přátelské atmosféře. Jádro práce učitele totiž nevidím jen v předávání znalostí, ale i ve vzájemném působení, kdy se studenty diskutujeme o různých tématech a předáváme si myšlenky a názory. Věřím, že je to obohacující nejen pro mě, ale i pro studenty. Na světelském gymnáziu jsem se v průběhu své učitelské praxe setkala se spoustou chytrých, motivovaných a milých studentů. Někteří z nich se stále vracejí a velice rádi vzpomínají na léta strávená na naší škole. Pro mě jako učitelku je to důkaz toho, že práce, kterou dělám, má smysl.

Blahopřejeme a přejeme mnoho dalších úspěchů v pracovním i osobním životě.

Oficiální zpráva Kraje Vysočina

Medailony oceněných pedagogů

Foto Kraj Vysočina

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace