Středoškolská soutěž

Ekonomická olympiáda 2022/2023 Postupujeme do krajského kola

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
12.12.2022 09:23
Poslední úprava:
 
před rokem

Již čtvrtým rokem se zúčastnili žáci nástavbového studia oboru podnikání celorepublikové soutěže v ekonomii a financích, tedy Ekonomické olympiády pod záštitou Institutu ekonomického vzdělávání (INEV). Ekonomická olympiáda je vhodná pro všechny studenty středních škol. Díky ní začnou žáci více chápat ekonomické souvislosti v aktuálním dění v ČR i ve světě.

Co se týče účasti, byl překonán loňský rekord 417 zaregistro­vaných škol a vytvořen nový, a to přes 500 středních škol z celé ČR. Testování se letos zúčastnilo více než 29 000 žáků. Do krajských kol postoupil z každé školy alespoň jeden nejlepší žák, který dosáhl úspěšnosti minimálně 52 %. Maximálně mohlo postoupit 5 žáků z dané školy. Po postupu nejlepších žáků z každé školy se zbytek účastníků seřadil podle pořadí v kraji a postupující byli následně vybráni až do zaplnění kapacity kraje. Školní kolo u nás proběhlo ve dnech 22. 11. a 23. 11. 2022 a musím říci, že se ve velké konkurenci naši žáci neztratili. Kritériu úspěšnosti alespoň 52 % vyhovělo 6 žáků a z nich do krajského kola postoupil žák I.P Filip Košina. Většina žáků pak dosáhla průměru. Krajská kola se uskuteční na přelomu ledna a února 2023 a my přejeme Filipovi hodně štěstí.

Foto M. Zajíčková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace