Přijímací zkoušky nanečisto pro žáky ZŠ

Zájemci o středoškolské studium testovali svou připravenost

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
13.12.2022 12:41
Poslední úprava:
 
před rokem
Expirace:
 
31.03.2023
Platnost tohoto příspěvku vypršela před rokem! Aktuální informace najdete na Vývěsce.

V úterý 30. 11. 2022 dorazilo do prostor naší školy několik desítek zájemců o studium na středních školách, aby si na testech z matematiky a českého jazyka vyzkoušeli, jak jsou připraveni, případně kde ještě mají slabiny.

Výsledky ukazují, že na sobě budou muset ještě zapracovat. Nikdo se nedostal nad 40 bodů, tedy na úroveň jedniček, většina testů naopak spadala do průměru či dokonce podprůměru. Jistě, roli sehrála jednak nervozita, jednak skutečnost, že testovaní měli za sebou běžný školní den a pracovali v pozdním odpoledni, kdy už je člověk méně výkonný. Ale další příprava bude pro většinu nutná, protože – jak se říká – štěstí přeje připraveným.

Zde můžete posoudit výsledky celkově. Nejlepší výsledek v matematice byl 31,5 bodu, v českém jazyce 39 bodů; nejslabší výsledek v matematice 5 bodů, v českém jazyce také 5 bodů.

Bodové pásmo Odpovídá známce Počet prací z matematiky Počet prací z češtiny
0 – 10 bodů nedostatečně 20 4
11 – 20 bodů dostatečně 13 19
21 – 30 bodů dobře 10 13
31 – 40 bodů chvalitebně 1 7
41 – 50 bodů výborně 0 0

Z přehledu je patrné, že žáci jsou na tom o něco lépe z českého jazyka, ale tento trend pozorujeme už několik let. Co zdůraznit na závěr? Ještě v prosinci se na našem webu objeví harmonogram s nabídkou přípravných lekcí z matematiky a českého jazyka, které začnou v lednu 2023 a poběží do ostrých přijímacích zkoušek. Kdo bude mít zájem, ten se může už nyní registrovat na zadinova@akademie-svetla.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace