Jak to bylo na Domově mládeže v prosinci…

Malé ohlédnutí

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
10.01.2023 08:05
Poslední úprava:
 
před rokem

Prosinec je na DM doba, kdy se už většina z nás společně sžila. Navíc příprava na Vánoce nabízí příjemnou atmosféru pro vymýšlení tematických aktivit. Jako první k nám na DM přišel čert, anděl a Mikuláš. Mikuláš sice neměl seznam těch, kdo zlobili nebo byli hodní, ale čerti stejně vyžadovali básničku či písničku předtím, než studenti dostali odměnu. V ten samý čas studenti začali zdobit vánoční strom a připravovat zimní výzdobu na DM. Stromeček je u nás vždy s velkým předstihem, abychom si ho stihli užít, než přijdou zimní prázdniny.

Během dalšího prosincového týdne už probíhala příprava cukroví, kdy několik pater ovládla vůně skořice, cukru a másla. Studentky upekly základní druhy cukroví a vše, co se napeklo, pak bylo k dispozici studentům při různých aktivitách.

Také jsme obnovili tradici vánočních besídek. V relativně krátkém přípravném čase stihli vychovatelé, zejména pan Vodička a paní Kubíčková, zorganizovat krásný večer. Samozřejmě by to nešlo bez našich skvělých studentů, kteří celý čas příprav pracovali svědomitě, zodpovědně a s výborným nasazením. Několik večerů strávených přípravami dostalo konečnou podobu 14. 12. 2022 v 18.30 hodin. Celý večer provázela nejen hudební čísla se strunnými nástroji a zpěvem, výjimečná a neobvyklá hra na Hang, ale i taneční vystoupení a módní přehlídka modelů z udržitelných materiálů. Velké poděkování patří i moderujícím studentům, kteří dokázali jednotlivá čísla vtipně provázet. Věříme, že vystoupení dokázala naladit příjemnou atmosféru a budeme doufat, že se takové akce budou na domově mládeže objevovat opět každoročně.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace