EXKURZE DO JIHLAVSKÉHO GYMNÁZIA

Naši studenti se účastnili jednání se studentskou samosprávou

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
07.02.2023 14:03
Poslední úprava:
 
před rokem

Dne 1.2. 2023 proběhla cesta nově vzniklého Studentského parlamentu Akademie Světlá (SPAS) a vedení školy do jihlavského gymnázia za účelem získání know-how a utužení vzájemných vztahů.

Delegaci SPAS vedl Matyáš Smolík z I.G. Dalšími členy byla Květa Kosinová z I.G a Simona Pejřimovská ze III.G. Vedení školy zastupoval zástupce ředitele Mgr. Jakub Kořínek.
Hned z úvodu se nás ujal ředitel školy, Mgr. Pavel Suk, jenž nám poděkoval za návštěvu a obdaroval naše hlavy moudry do života. Poté nás odvedl do již předpřipravené učebny s nejvyššími představiteli Parlamentu Gymnázia Jihlava (PGJ). Jednalo se o místopředsedkyni Amálii Jarošovu, delegáta při ČSÚ (Česká středoškolská unie) Antonína Pipy a správce internetových informačních kanálů Václava Palána. Paní předsedkyně Zita Krotká bohužel byla nemocná, a proto se nemohla dostavit.

Ze začátku se ptal pan Kořínek na fungování takové samosprávy, na projekty jí pořádané a podobně zaměřené otázky. Později odešel do kanceláře ředitele, s nímž probírali možnou spolupráci a blížící se maturitní zkoušky.

Po jeho odchodu se naplno rozjela debata mezi PGJ a SPAS. Probíraly se bezpečností mechanismy, intervaly mezi schůzemi, hierarchie uvnitř, počátky jejich staronového parlamentu, komunikace s vedením školy a projekty – vše v přátelském a ochotném duchu.
Na konci našeho setkání bylo podepsáno Memorandum o dlouhodobé spolupráci mezi oběma parlamenty a nastínění společných projektů pro tento i budoucí rok. Poté nás ještě čekal společný odchod do nedaleké školní jídelny a návrat do ředitelny, v níž jsme měli možnost mluvit s panem ředitelem a sdělit mu své pocity a dotazy. Pozvali jsme je rovněž na návštěvu naší Akademie, což bez váhání přijali.

Ještě proběhla krátká exkurze po školní chemicko-biologické laboratoři, v níž jsme měli možnost potěžkat si a ohmatat přístroje za několik desítek, stovek tisíc. Nakonec nadešel čas odjezdu a my se s našimi kolegy rozloučili.

Těšíme se na jejich návštěvu stejně, jako oni se těšili na naši!

Text Matyáš Smolík

Foto archív školy


Mgr. Jakub Kořínek

Zástupce ředitele školy pro teoretické vyučování

Školní metodik prevence

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace