Druhé přijímačky nanečisto na půdě naší Akademie

Podporujeme žáky základních škol v přípravě na středoškolské studium

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium
Publikováno:
 
14.02.2023 08:00
Poslední úprava:
 
před rokem

V úterý 7. 2. 2023 jste v areálu školy mohli potkat téměř sedm desítek žáků základních škol z regionu. Někteří se zaregistrovali již na podzim minulého roku, většina pak během ledna, našli se ovšem i takoví, kteří se přihlašovali ještě v den zkoušky. Místní dorazili sami, jiní v doprovodu rodičů, kteří převzali roli šoférů. Vysoký počet zájemců nás nezaskočil, podobné akce připravujeme dlouhodobě.

Přítomné uvítal v aule školy zástupce ředitele Mgr. Jakub Kořínek, rodičů se poté ujala Bc. Helena Kotěrová, která má na starost nábor, žáky si do učeben odvedli pedagogové školy, aby s nimi absolvovali náročné několikahodinové testování z matematiky a českého jazyka. Žáci si tak vyzkoušeli nejen své znalosti, ale i celkovou výdrž.

O necelý týden později už se účastníci mohli seznámit se svými bodovými zisky a s úspěšností svého řešení testů. Již tradičně se matematika ukazuje jako větší oříšek, čeština dopadá lépe. Do pomyslného pásma jedniček se dostal opravdu jen málokdo, v češtině byl zhruba stejně vyvážený počet výsledků v pásmu dvojek a trojek, v matematice by převládly trojky a čtyřky, kdybychom získané body převedli na známky. Nyní mají zájemci o středoškolské studium ještě několik týdnů na přípravu, než v dubnu zasednou k ostrým přijímacím zkouškám. Přejeme jim mnoho zdaru, ať už se chystají na naši Akademii, nebo se hlásí do jiných škol.

Foto H. Kotěrová

Přiložené soubory

Výsledky přijímaček nanečisto

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace