Temelín, Štěchovice, Buštěhrad, Janov

aneb Virtuálně v elektrárně

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
13.03.2023 08:03
Poslední úprava:
 
před rokem

Žáci III.S/SV/V využili nabídky ČEZ a zúčastnili se dvou programů z projektu Virtuálně v elektrárně. V pondělí 6. února 2023 se z pohodlí auly naší školy v rámci internetového přenosu seznámili s provozem Jaderné elektrárny Temelín a ve středu 8. března se prostřednictvím dalšího setkání zorientovali v obnovitelných zdrojích energie. Prostřednictvím návštěvy Vodní elektrárny Štěchovice se seznámili s průtočným i přečerpávacím typem vodní elektrárny, podívali se do areálu Fotovoltaické elektrárny v Buštěhradě i na Větrnou elektrárnu v Janově.

Kromě seznámení se s principy bezemisních způsobů výroby energie se dozvěděli i principy fungování emisních tepelných elektráren a také zvážili výhody a nevýhody jednotlivých typů výroby elektrické energie.

Programy byly vedeny interaktivním způsobem, žáci mohli klást dotazy, odpovídali na otázky, soutěžili o ceny.

Snad se žákům dostalo dostatečné množství relevantních informací z tohoto oboru a budou se moci lépe orientovat v diskusích na téma směřování naší země v oblasti výroby elektrické energie.

Foto Eva Bernadová


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace