Na návštěvě v Senátu

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
15.03.2023 08:31
Poslední úprava:
 
před rokem

Dne 6. 3. 2023 třída 1. P navštívila budovu Senátu v Praze. Naše exkurze začala jako vždy Královskou cestou směrem k Pražskému hradu. Po cestě jsme si prohlédli památky jako Stavovské divadlo, Karolinum, Staroměstské náměstí, Karlův most a toulky minulostí jsme ukončili na Malostranském náměstí, kde je v současnosti sídlo Poslanecké sněmovny PČR. Pak jsme již pokračovali k budově Senátu.

Než jsme mohli vejít do Senátu, museli jsme projít odbavením přes bezpečnostní kontrolu. Jakmile jsme se dostali do vnitřních prostor Valdštejnského paláce, uvítal nás příjemný pan průvodce, který nás seznámil s historií panovnického rodu Valdštejnů, historií budovy a jejích reprezentačních prostor. Po této prohlídce jsme se dostali do běžných výkonných prostor Senátu, kde nám pan průvodce poskytl výklad o činnosti Senátu a senátorů. Exkurzi jsme ukončili na galerii zasedacího sálu, kde studenti dostali zajímavý výklad o práci tlumočníků v Senátu. Vyslechli si zajímavé historky z tlumočení či simultánního tlumočení senátorům v zahraničí. Náš pan průvodce totiž zároveň pracuje v Senátu jako překladatel čínštiny a ruštiny.

Z dalšího plánu naší exkurze jsme museli upustit. Tou byla plánovaná prohlídka Valdštejnské zahrady. Bohužel ta byla ještě v zimním režimu a byla pro veřejnost uzavřená. Takže jsme si ji mohli prohlédnout pouze z prostor Senátu.

Studenti byli návštěvou nadšení. Po ukončení našeho programu jsme odjeli unavení domů.

Foto Dana Hůlová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace