Přednáška o probační a mediační službě

Trestní právo pohledem odborníka

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
05.04.2023 08:27
Poslední úprava:
 
před rokem

V úterý 28. března 2023 nás navštívila probační úřednice, Mgr. Jana Vašíčková, ze střediska v Havlíčkově Brodě. Přednáška byla určena žákům třetího a čtvrtého ročníku gymnázia, kteří se trestnímu právu věnují v rámci předmětu Základy společenských věd, a dále žákům třetího a čtvrtého ročníku oboru sociální činnost, ti se přímo probační a mediační službě věnují v předmětu Sociální péče a dokonce z tohoto tématu maturují.

Mgr. Vašíčková nám v úvodu interaktivně vysvětlila základní pojmy této problematiky a poslání služby. Dále se hovořilo obecně o práci s poškozenými i pachateli, o alternativních trestech, nových trendech v kriminalitě mladistvých i aktuálních problémech plynoucích ze společenského dění (stoupající agresivita dětí, nedostatek psychologů, psychiatrů, absence probačních programů…). Dozvěděli jsme se také, jaké činy jsou nyní v okrese Havlíčkův Brod řešeny a některé nám byly dokonce více přiblíženy, např. krádeže, loupeže, výtržnictví, šíření nakažlivé lidské nemoci, pohlavní zneužívání. Jednalo se o přínosnou přednášku nejen pro samotné žáky, ale i pro nás pedagogy, protože jsme mohli slyšet řadu zajímavostí z praxe.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace