Workshop broží UNIVERSE s II.V (obor Design interiéru)

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
05.04.2023 09:20
Poslední úprava:
 
před 12 měsíci

Všichni jsme tvořeni ze stejného hvězdného prachu, to si ale málokdy uvědomujeme. Vesmír pro nás byl vždy něčím záhadným a nevysvětlitelným. Pokoušíme se přijít na příčinu jeho vzniku a spojitost s naší vlastní existencí. Kousek po kousku skládáme tuto složitou stavebnici, přesto jsme stále obklopeni jevy a skutečnostmi, které nedokážeme vysvětlit. Potřeba hledat odpovědi na existenční otázky a pochopit entity, které nás přesahují, vedla lidstvo k vytvoření víry a dala vzniknout mnoha náboženstvím. Již pravěcí lidé prováděli rituální obřady za účelem zajištění si úspěšného lovu, plodnosti žen či pro získání náklonnosti bohů. Jsou zde věci mezi nebem a zemí, které si my lidé nedokážeme vysvětlit. Součinnost světa kolem nás je fascinující. S jakou genialitou spolu jednotlivé rostlinné a živočišné druhy soužijí a vytváří dokonale fungující celek. Ovšem tuto propojenost lze vnímat napříč celým vesmírem. Vzájemnou provázanost všeho, co se ve vesmíru nachází – věcí, lidí, organismů i vesmírných těles. A v současnosti je tato propojenost také vědecky doložená, o čemž svědčí výzkum na poli kvantové fyziky.

V rámci workshopu pod vedením pedagoga Vlastimila Šenkýře si studenti vyzkoušeli vyrobit brož UNIVERSE, která patří do jeho autorské tvorby. Tyto brože jsou inspirovány lidskou du-hovkou, která na první pohled působí ploše, ale při bližším pohledu můžeme spatřit plastic-kou strukturu, která připomíná různé druhy nerostů a vesmír samotný, takže spojitost mezi námi všemi lze najít i v těchto detailech. Výroba spočívá v tajné technice kombinace plexiskla s různými přísadami. Brož na oděvu drží díky silným magnetům, jeden je zabudovaný přímo v broži a druhý je umístěn z vnitřní části oděvu.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace