Získali jsme ocenění na celostátní soutěži STUDENTSKÝ DESIGN 2023!

Studenti si připisují další úspěch

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
05.04.2023 09:23
Poslední úprava:
 
před 11 měsíci

31. ročník celostátní soutěže Studentský design se letos konal na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě. Soutěž je určena pro studenty středních škol a vyšších odborných škol s výtvarnými a uměleckořemeslnými obory, kteří studují na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost, a pro absolventy těchto škol.

Letošní soutěž byla rozdělena do pěti kategorií, a to Produktový design, Grafický design, Oděv-textil-obuv, Sklo-keramika-porcelán a Fotografická a multimediální tvorba. Mohly se přihlásit práce, které vznikly v druhém pololetí školního roku 2020/2021, ve školním roce 2021/2022 a v prvním pololetí školního roku 2022/2023. Maximální počet přihlášených prací na školu byly dvě práce v příslušné kategorii. Za naši školu byl za kategorii Produktový design vybrán Patrik Šimek, za Sklo-keramika-porcelán Petr Mikeš a Filip Svoboda a za Oděv-textil-obuv Eva Hromková. Tímto děkujeme za práce, které byly vybrány, a za možnost se jimi reprezentovat!

Každá škola měla právo vyslat k hodnocení soutěžních prací svého komisaře do každé z kategorií. Za kategorii Produktový design to byla MgA. Martina Klimošová, za kategorii Oděv-textil-obuv MgA. Pavlína Šváchová a za Sklo-keramika-porcelán MgA. Vlastimil Šenkýř. S potěšením můžeme oznámit, že za kategorii Produktový design získal ocenění Patrik Šimek se stolním svítidlem! MOC GRATULUJEME!

Soutěžní práce jsou zpřístupněny veřejnosti v budově Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské, Smetanovo zátiší 470, 46822, Železný Brod od úterý 28. 3. 2023 až do 25. 4. 2023 denně od 10.00 do 16.00 hodin.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace