Praxe se seniory nás baví

Odborný výcvik ošetřovatelů v DS Světlá

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
05.04.2023 09:32
Poslední úprava:
 
před rokem

Studentky a studenti oboru ošetřovatel navštěvují pravidelně již od začátku září 2023 světelský Domov pro seniory. Praxe zde vykonávají dva dny v týdnu – čtvrtek a pátek.

Sbírají zde potřebné zkušenosti a praktické dovednosti. Zdokonalují v přímé péči o klienty (podávání stravy, hygienická péče, polohování, rehabilitace, výměna ložního prádla, koupel klientů, péče o prostředí, asistence všeobecné sestře při podávání léků, či oděru krve). Vymýšlí vlastní aktivizační programy nejen pro seniory s demencí, ale i s onemocněním pohybového aparátu, dýchacích cest, Parkinsonovou chorobou či roztroušenou sklerózou. Senioři se vždy rádi zapojí a užijí si příjemně strávené dopoledne.

Studenti se nově učí v rámci OV i s počítačovým programem Cygnus, který se v DS využívá. Všichni totiž víme, že pro tuto dobu je práce s počítačem nezbytně nutná věc. Žáci program zvládají a orientují se v něm velmi rychle.

Foto Bc. Michaela Muzikářová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace