1. místo na jazykové soutěži S Vysočinou do Evropy

Skvělý výkon studentů gymnázia z Akademie Světlá nad Sázavou

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
14.04.2023 15:59
Poslední úprava:
 
před 11 měsíci

Gymnazisté Květa Kosinová a Tomáš Vondra z naší Akademie Světlá se dne 12. 4. 2023 zúčastnili jazykové soutěže S Vysočinou do Evropy, která je pořádána Krajem Vysočina. V soutěži se mezi sebou utkalo 15 dvoučlenných družstev převážně z gymnázií a několika středních škol kraje. Soutěž se skládala ze dvou částí; v první části studenti odpovídali na záludné otázky týkající se regionu Vysočina, samozřejmě v anglickém jazyce. Do druhého kola postoupilo osm nejlepších týmů, které dostaly za úkol zpracovat prezentaci na dané téma, opět v angličtině. Letošní téma znělo: The Energy of Vysočina Region.

Již první kolo soutěže, které obsahovalo 22 středně těžkých a těžkých otázek, otestovalo nejen znalosti angličtiny, ale také vědomosti z okruhu zeměpisu, historie, kultury a významných osobností spjatých s Krajem Vysočina. Následovalo druhé kolo, které nebylo o nic lehčí. Zpracovat téma tak, aby zaujalo porotu a bylo inovativní, nebyl vůbec jednoduchý úkol. Zde se velmi hodila znalost brainstormingu a použití myšlenkových map, které studenti používají ve výuce s paní učitelkou Janou Neugebauerovou; ta zde sehrála roli mentora týmu. Tři hodiny práce na prezentaci uběhly jako voda a poslední částí soutěže byla závěrečná prezentace jednotlivých týmů před porotou, ve které zasedli nejen představitelé Kraje Vysočina, ale i vítězové loňského ročníku.

Vítězové Květa Kosinová a Tomáš Vondra si ze soutěže odnesli nejen diplom, ale hlavně poukaz na čtrnáctidenní jazykový kurz do Dublinu v ceně 50.000 korun!

Celému týmu blahopřejeme a věříme, že si Květa a Tomáš v Irsku nejen rozšíří své jazykové schopnosti, ale užijí si i poznávání této krásné země.

https://www.facebook.com/photo?fbid=686736490118148&set=a.663977675727363

Foto Jana Neugebauerová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace