Za sociálními službami pro seniory do Humpolce

Exkurze druhaček oboru Sociální činnost

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
27.04.2023 12:51
Poslední úprava:
 
před 12 měsíci

S děvčaty ze třídy 2. E jsme se vydaly na exkurzi do nedalekého Humpolce, kde jsme měly domluvenou návštěvu hned čtyř sociálních služeb. Tentokrát jsme se zaměřily na péči o seniory a nahlédly tak do dvou pobytových, jedné ambulantní a jedné terénní formy sociálních služeb.

Prvním navštíveným zařízením byl domov SeneCura SeniorCentrum. Ujal se nás pan ředitel – v úvodu nám přiblížil služby domova pro seniory i domova se zvláštním režimem, popsal nám potřeby cílové skupiny, také kvalifikační požadavky na pracovníky domova. Následně jsme měly možnost nahlédnout do pěkných prostor moderního domova.

Velice příjemná byla i návštěva Domova blahoslavené Bronislavy. Menší, ale velmi útulný domov s poklidnou atmosférou nám představil také sám pan ředitel. Mohly jsme mluvit i s několika klienty, kteří si pochvalovali péči a rodinný přístup všech zaměstnanců.

Přes ulici se nachází Denní centrum Astra a středisko Charitní pečovatelské služby, obě spadají pod Oblastní charitu Havlíčkův Brod. V Astře jsme se od paní vedoucí dozvěděly o činnosti a poslání centra a mohly jsme si vyzkoušet i několik volnočasových aktivit připravených pro klienty.

O patro výš nás pak přivítala paní vedoucí Charitní pečovatelské služby a také nám přiblížila význam a smysl této sociální služby, probraly jsme pozitiva i negativa terénní a pobytové formy z pohledu pracovníků i samotných klientů.

Žákyně po celou dobu vyplňovaly pracovní list, v navštívených organizacích se měly zaměřit na určité informace, některé byly zmíněny při představování, některé musela děvčata doptávat.

Věřím, že se studentkám exkurze líbila a přinesla jim nové praktické poznatky.

Foto Olga Blažková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace