Ústní maturitní zkoušky třídy IV. E

Žákyně z oboru Sociální činnost se vzorně připravily na „zkoušku z dospělosti“

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
07.06.2023 09:21
Poslední úprava:
 
před 11 měsíci

Ve dnech 22. 5. – 24. 5. 2023 si žákyně z oboru Sociální činnost ze třídy IV. E plnily sen v podobě úspěšného složení ústní části maturitní zkoušky.

Slavnostním zahájením dne 22. května v 7:50 hodin se tak odstartovala třídenní etapa prověřování vědomostí žáků před maturitní komisí, před kterou je dovedla a představila jejich třídní učitelka Ing. Andrea Kubínová. Dalšími členy maturitní komise byla předsedkyně Mgr. Lenka Honová ze SOŠ sociální u Matky Boží v Jihlavě a místopředsedkyně učitelka naší školy Ing. Zdenka Šmídová. Zahájení zkoušek se zúčastnili i zkoušející a přísedící učitelé jednotlivých předmětů a pan ředitel naší školy. Paní předsedkyně povzbudivými slovy promluvila k žákyním, pan ředitel a paní třídní učitelka popřáli hodně štěstí. Žákyně předaly členům komise krásné květiny.

Každý den skládalo zkoušky 5 žákyň ze 4 předmětů, a to z českého jazyka a literatury, sociální péče, pečovatelství nebo sociálního zabezpečení a z anglického jazyka. Z mého pohledu místopředsedkyně vládla během zkoušení příjemná atmosféra, žákyně byly většinou vzorně připravené, a proto průběh zkoušení lze hodnotit velice pozitivně. Dokonce tři žákyně prospěly s vyznamenáním.

Práce v sociální oblasti je jistě náročná, ale já věřím, že naše absolventky zúročí své získané znalosti a dovednosti a obstojí v budoucím povolání.

Foto Jakub Kořínek

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace