Slavnostní vyřazení letošních maturantů

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
08.06.2023 14:11
Poslední úprava:
 
před 10 měsíci

Není to tak dávno, kdy se žáci letošních závěrečných ročníků s obavami přihlašovali k maturitním zkouškám, a už jsou z většiny z nich absolventi naší školy. Od 16. do 26. května proběhly ve všech třídách ústní maturity, které zakončily několikaleté snažení studentů, a tak 31. května mohlo proběhnout jejich slavnostní vyřazení.

Na akci byl pozván starosta Světlé nad Sázavou, Ing. František Aubrecht, který žákům pogratuloval, popřál mnoho úspěchů a také zavzpomínal na svá studentská léta. Úvodní slova pronesl i ředitel školy, inženýr Martin Kubín, akci moderoval Mgr. Jakub Kořínek, zástupce ředitele.

Maturitní vysvědčení a drobné dárky na upomínku postupně převzali absolventi tříd 4. G (gymnázium), 4. E (sociální činnost), 4. S,SV (řemeslné a výtvarné obory), 2. P (podnikání) a 4. V (výtvarný obor). Každá třída nastupovala na známou píseň Gaudeamus igitur, po převzetí vysvědčení pak vždy hrála hudba, kterou si žáci sami na rozloučenou vybrali.

Pohodovou atmosféru akce dotvářela nejen přítomnost rodičů a přátel maturantů, ale také příjemné prostředí školní zahradní pergoly a slunečné počasí.

Děkujeme všem kolegům, kteří akci připravili a podíleli se na ní, a absolventům přejeme v dalším životě jen to nejlepší.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace