18. 2. 2016 žáci obou ročníků nástavbového studia z oboru Podnikání navštívili mezinárodní potravinářský veletrh Salima v Brně. Tento zajímavý veletrh se koná vždy jedenkrát za 2 roky, proto ho naši žáci, vzhledem k jejich dvouletému studiu, chtěli letos absolvovat. Většina žáků tohoto studia je vyučena v potravinářském oboru (kuchaři, číšníci, cukráři), proto byl tak velký zájem z jejich strany. A bylo se opravdu na co dívat. Firmy se předváděly v tom nejlepším světle, příjemné byly i ochutnávky jejich výrobků. Na své si přišli hlavně zastánci zdravé výživy, neboť hlavní téma akce byly zdravé a kvalitní potraviny. Veletrh byl i prodejní, tak si někteří žáci „něco zdravého“ odvezli i domů.
Myslím si, že i pro laiky byly představované technologie potravinářské výroby velice zajímavé, chlapce zaujal i pavilon na výrobu obalové techniky.
Na brněnském výstavišti se představilo 800 vystavitelů ze čtyřiceti zemí. Letošní novinkou byl i festival minipivovarů, ale toho jsme se nezúčastnili.
Foto: Michal Hošek