Akce Čistá Vysočina očima jednoho ze zúčastněných týmů

Třída III. E čistila Vysočinu

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
23.04.2019 00:00
Poslední úprava:
 
před 5 lety

Vskutku netradiční výuku angličtiny zažila v úterý 9. 4. 2019 třída III. E, když se zúčastnila tradiční akce Čistá Vysočina pod vedením učitelky jazyků Mgr. Michaely Mutl. Vyučování v jazykové učebně tak na chvíli vyměnila za veřejně prospěšnou práci v terénu, kdy se věnovala úklidu odpadků kolem silnice ze Světlé nad Sázavou do Lipničky.

Účast III. E na akci byla hned zpočátku ohrožena nemocí paní učitelky třídní, která měla původně zastávat funkci vedoucího této úklidové skupiny, avšak ekologické svědomí nedovolilo studentům III. E akci vynechat. Díky svému příkladně aktivnímu přístupu se jim podařilo domluvit náhradního vedoucího a po důkladném zaškolení Mgr. Evou Bernardovou v oblasti třídění sbíraného odpadu a bezpečnosti práce mohli vyrazit do terénu.

Nutno podotknout, že si skupina počínala na svém úseku již od počátku velmi zkušeně. Tento úsek nečistili studenti poprvé, a tak přesně věděli, s jakým terénem, nástrahami či případně hrozbami se mohli na úseku potýkat. Jak je patrné z přiložených fotografií, studenti se obětavě vrhali do příkopů za odpadky, přičemž působili nejen veřejně prospěšně a ekologicky uvědoměle, ale také veskrze fotogenicky a esteticky.

Závěrem je možné shrnout, že třída III. E projevila příkladné zapálení pro ekologii a péči o životní prostředí, a akci Čistá Vysočina je tedy možné v jejich podání označit za úspěšnou a přínosnou jak pro studenty samotné, tak i pro životní prostředí.

Foto M. Mutl

Další foto ZDE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace