Náš kolega Zdeněk Loudát vystavuje své obrazy

Dojmy z páteční vernisáže

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
18.02.2020 09:31
Poslední úprava:
 
před 4 lety

Zdeněk Loudát patří už řadu let mezi výtvarníky-amatéry Světelska. Začínal původně se sklem, navrhoval i realizoval dekory pro broušené a ryté sklo, ale zhruba před patnácti lety ho přitáhla i kresba a malba. Pracoval na svém rozvoji, navštěvoval kurzy, patří mj. mezi žáky akademického malíře Josefa Sasky. Když se rozhodl pro uspořádání výstavy, měl už co nabídnout.

Vernisáž proběhla v pátek 14. února 2020 v Kavárně 104 v podvečer. Když dorazili všichni pozvaní hosté – přátelé, příbuzní, kolegové, malá kavárna doslova praskala ve švech. Po úvodní hudební produkci, které se bravurně zhostila Michaela Zlatová, uvítal přítomné i sám autor. Mezitím se za okny sešeřilo, což umocnilo příjemnou atmosféru uvnitř. Bylo tu vše, co k vernisáži patří – obrazy na stěnách, víno na přípitek, pohoštění pro přítomné a autor obklopený hosty, kteří se zajímali o náměty jednotlivých obrazů. K vidění byly krajinné scenérie z Vysočiny, akty, zátiší, vše rozmístěné citlivě v prostoru obou místností.

Kdo nestihl vernisáž, může obrazy vidět až do konce dubna. A také interiér kavárny stejně jako milá obsluha určitě stojí za návštěvu.

O vernisáži se dočtete také na https://vysocina-news.cz/zdenek-laudat-vystavuje-sve-obrazy-ve-svetelske-kavarne/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace