Návštěva vybraných zařízení pečujících o seniory

Ze školních lavic do praxe

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
14.04.2022 09:12
Poslední úprava:
 
před 2 lety

V pondělí 11. dubna 2022 jsme s třídami 1. E a 2. E oboru Sociální činnost vyrazili na exkurzi do několika havlíčkobrodských zařízení věnujících se péči o seniory.

Prvním cílem byl Domov pro seniory Husova. Paní ředitelka Ing. Hlaváčková a vedoucí zdravotnického úseku Mgr. Drahošová, PhD. nás velice vřele přivítaly a tuto pobytovou službu představily. Provedly nás prostory domova, rezidencemi domova se zvláštním režimem, technickým zázemím, pietní místností i snoezelenem (místnost ke smyslové aktivizaci). Obdivovali jsme především zrekonstruovanou část, krásnou vstupní halu a reminiscenční prky zdobící chodby domova.

Dále jsme pokračovaly do Senior Pointu, kde se nás ujala paní ředitelka Loužecká, DiS. Objasnila nám činnost a aktivity tohoto kontaktního centra. Dokonce jsme mohli nahlédnout do tělocvičny, kde senioři právě trénovali pétanque. Děvčata si s paní ředitelkou domluvila možnost absolvování odborné praxe.

Exkurzi jsme zakončili v Denním stacionáři spadajícím pod Sociální služby města Havlíčkův Brod. I zde nás velmi ochotně přivítala paní ředitelka Mgr. Kufrová s vedoucí terénních a ambulantních služeb Mgr. Košmiderovou. Přiblížily nám poskytované služby, cílovou klientelu, objasnily nám hospodaření organizace, výhody a nevýhody jednotlivých forem sociálních služeb a společně jsme nahlédli do prostor stacionáře. I toto zařízení se nám moc líbilo, klienti se zdáli být spokojení, personál byl velmi ochotný.

Prohlídka organizací se nám líbila, žáci měli možnost propojit teoretické znalosti s praktickou ukázkou, což je vždy velkým přínosem. Foto O. Blažková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace