Slavnostní předání maturitních vysvědčení studentům ze třídy IV.V

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
09.06.2022 11:38
Poslední úprava:
 
před rokem

Za krásného počasí s neopakovatelnou atmosférou venkovního prostoru ve světetelské akademii bylo předáno dne 3. června 2022 maturitní vysvědčení všem třídám denního maturitního studia. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili i studenti třídy IV.V, kteří studovali ve výtvarných oborech Design interiéru a Průmyslový design. V krásné, téměř až letní červnové atmosféře bylo třídě IV.V předáno maturitní vysvědčení. Jeden student a deset studentek z celkového počtu čtrnáct tak bylo vyřazeno ze studia na střední škole v příslušném studijním oboru.

V průběhu coronavirových opatření v letech 2020 a 2021, kdy se podobné akce nemohly konat ve vnitřních prostorech, se hledalo vhodné místo pro realizaci takovýchto významných ceremoniálů. Na naší škole se vhodný prostor pro konání těchto důstojných akcí našel ve venkovním altánu u sklářské huti v areálu školy. Zde se ukázalo, že atmosféra venkovního prostředí je vhodná pro podobné akce v teplejších měsících, samozřejmě za příznivého počasí.

3. červen 2022 byl dem jako malovaný. Ani poměrně čerstvý vítr nemohl narušit slavnostní atmosféru. Studenti třídy IV.V se sešli těsně po desáté hodině u venkovního altánu k slavnostnímu ceremoniálu, tedy předání maturitních vysvědčení a vyřazení ze studia na střední škole. V úvodu zazněla studentská hymna Gaudeamus igitur a studenti se ve špalíru přemístili pod přístřešek. Ředitel školy Ing. Martin Kubín a místostarosta Světlé nad Sázavou Josef Hnik popřáli studentům ke splnění požadovaných maturitních zkoušek a vlídným slovem vyslovili přání k jejich budoucímu úspěšnému osobnímu a pracovnímu životu. Těm, kteří chtějí pokračovat ve studiu nebo získávat zkušenosti cestováním do zahraničí, popřáli též mnoho úspěchů.

S krátkou děkovnou řečí vystoupila studentka Kateřina Kapitolová, která především poděkovala pedagogům a vedení školy za vše, co pro ně bylo v průběhu studia uděláno a že byli velmi dobře připraveni ke zvládnutí maturitních zkoušek. V této třídě jen tři studentky neuspěly u maturit v jarním termínu, a to pouze u didaktických testů z cizího jazyka a budou si muset v podzimním termínu tuto zkoušku zopakovat. Jistě jim k úspěšnému složení budou všichni zúčastnění držet palce. Bohužel, i taková je životní zkušenost. Někdy není úplně ustláno na růžích. Jinak studijní výsledky této třídy byly velmi uspokojivé. Dokonce pět studentek této třídy prospělo s vyznamenáním.

Maturitní vysvědčení, jak už je zvykem, předávala třídní učitelka Mgr. Alena Ratajová. Jako upomínku na studium na střední škole všichni úspěšní studenti obdrželi skleněné sovičky jako symbol vzdělání. A ty studentky, které prospěly s vyznamenáním, dostaly od vedení i propisovací tužku s logem školy.

Na konci ceremoniálu popřála třídní učitelka studentům do života mnoho úspěchů. Vzpomněla i na nelehké a ztížené podmínky v distanční výuce, které komplikovaly jejich středoškolské studium.
Pak už jen za melodie písně předali studenti drobné a květinové dary svým učitelům a vydali se vstříc novým životním dobrodružstvím.

Foto L. Poříz

Další fotografie najdete ZDE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace