Betlém hledal superstar

Trochu jiné divadlo

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
12.12.2022 07:59
Poslední úprava:
 
před rokem

Asi by nikdo z nás nečekal, že se bude hledat superstar pro Betlém. Ale je to tak a my jsme s třídou 2. V byli u toho. Konkurz se konal 1. 12. 2022 v pražském Divadle Na Fidlovačce v rámci dopoledního divadelního představení Betlém hledá superstar. Nikdo z nás si předem nedokázal představit, co se pod tímto názvem skrývá, a proto bylo pro nás překvapením, že andělé hledají to správné zvíře, které by doprovodilo bez újmy těhotnou Marii a jejího manžela Josefa do Betléma, kde se právě konalo sčítání lidu. Nakonec byli vybráni chvástavý lev, domýšlivý jednorožec a hloupý oslík. Protože oslík se nakonec ukázal jako nejpracovitější a nejobětavější, mohl pak v chlévě v Betlémě zahřívat narozeného Ježíška.

Velmi jednoduchý scénář představení byl vyvážen vtipnými narážkami a skvělými pěveckými i hereckými výkony, nejvíc nás zaujal představitel oslíka Martin Überall. Hudbu a texty vytvořil Petr Ožana, režie se ujal Petr Veselý.

Po představení jsme původně měli v plánu navštívit Anežský klášter, ale nakonec jsme se nechali zlákat vánočními trhy na Staroměstském náměstí a teplým občerstvením.

Do Světlé jsme se vrátili vpodvečer unavení, ale spokojení.

Foto L. Žemlová a M. Pavlíková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace