Mikulášská nadílka

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
13.12.2022 12:26
Poslední úprava:
 
před rokem

Po dvou smutných covidových letech jsme letos mohli opět obnovit tradici Mikulášské nadílky pro děti v mateřských školách u nás ve Světlé. Role čertů, andělů a Mikulášů se letos ujaly žákyně 1. a 2. ročníku oboru ošetřovatel a 3. ročníku oboru sociální činnost. Přípravy se zhostily velmi zodpovědně a v pondělí 5. 12. 2022 před devátou hodinou se vydaly ve dvou skupinách do místních mateřských školek za dětmi, které už na ně čekaly. Některé nedočkavé, jiné s určitými obavami.

Paní učitelky jednotlivých tříd měly už připravené „knihy hříchů“, kde byly sepsány prohřešky některých dětí, např. že si neuklízí hračky, běhají po třídách, nechtějí jíst nebo jsou v jídle vybíravé, nechtějí spát, neposlouchají rodiče… Ale v okamžiku, kdy se děti postavily před čerty a Mikuláše, slíbily, že se polepší, a společně přednesly celé družině několik básniček a zazpívaly písničky.

Mikuláš s andělem i čerti byli spokojeni a všichni si společně strávené chvíle užili.

Foto archív školy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace