Školení od odborníka z praxe

Lepidla, impregnace a čištění kamene

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
27.01.2023 13:44
Poslední úprava:
 
před rokem

V průběhu školního roku jsme požádali firmu Bellinzoni a její přední zastoupení pana Darrena Lardelliho společně s Norbertem Durychem, aby svými poznatky z praxe obohatili naše studenty a podělili se o své nabyté zkušenosti. Společně s nimi dorazil i pan Ulrico Bovo, který nám zajistil překlad z italštiny. Akce se uskutečnila dne 25. ledna 2023 v aule školy. Odborníci studentům odprezentovali výrobky, které firma Bellinzoni vyrábí a aplikuje v praxi. Škálu výrobků mají opravdu velikou a z tohoto důvodu jsme otestovali jen to, co nás zajímalo. Prezentaci odstartovali představením výrobků na impregnaci kamene, kterou následně i předvedli na granitu a pískovci. Aplikací produktu IDEA GOLD nanesli na kameny ochranné filmy, které zabraňovaly vodě a oleji, aby se do kamene nasákly, ale pouze odtekly z povrchu. Mezi další představené produkty patřila lepidla. Lepidla na bázi epoxidu smíchaná s tužidlem mám umožnila spojit různé typy granitů, mramorů a přírodních kamenů. Aplikace je velmi rychlá a má vysokou odolnost. Dvousložkový polyesterový tmel nám byl představen jako pojivo, které schne delší dobu a jeho rozpínavost do materiálu je menší než u epoxidu. Po vytvrdnutí lze opracovávat jako kámen. Pigmentace těchto produktů lze provádět pastovými barvami nebo barvicími oxidy.

Čisticích produktů, které naši hosté měli k dispozici, je celá řada, ale nás zaujal WALL CLEAN. Jde o biologicky rozložitelný odstraňovač nátěrů, nepoškozující životní prostředí, doporučený k odstraňování nátěrů z mramoru a přírodního kamene; je skutečný profesionál, který dokáže odstranit třeba i sprejerské graffiti z vašeho domova.

Naši studenti se zájmem naslouchali předním odborníkům, vznášeli konstruktivní dotazy a vnímali celou prezentaci jako velmi přínosnou pro svoje uplatnění.

Na závěr bychom rádi poděkovali našim hostům za odborný výklad k produktům a moc se těšíme na další setkání. Foto Z. Folejtar

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace