Soutěž „Finanční gramotnost“

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Umělecké a řemeslné, Výtvarné
Publikováno:
 
30.01.2023 07:49
Poslední úprava:
 
před rokem

Koncem roku 2022 byla na naší škole zahájena soutěž „Finanční gramotnost“, kterou každoročně připravuje organizace METODICA spolu s Evropskou asociací finančního plánování (EFPA) a s podporou ministerstev školství a financí. Hlavním partnerem je letos poprvé Nadace České spořitelny. Soutěž je uvedena v Informativním seznamu soutěží a přehlídek ve školním roce 2022/23.

Školního kola se v prosinci zúčastnili žáci tříd I. P, II. P, IV. E, III. S a III. SV. V tomto kole soutěžili jako jednotlivci a tři nejlepší z nich se stali členy školního družstva, které postupovalo do okresního kola. Jako nejlepší byli vybráni žáci Nina Fousková ze IV. E, Jan Kopic z I. P a Filip Bezouška ze III. S. Ti soutěžili v lednu 2023 v rámci okresního kola už v týmu. Soutěžní test obsahoval otázky trojího typu (teoretické, praktické a otázky s více odpověďmi, s tím, že byla vždy alespoň jedna odpověď správná). Během testu bylo dovoleno používat jakékoliv pomůcky včetně internetu. Na test bylo stanoveno maximálně 90 minut čistého času a nebylo možné ho v průběhu přerušit.

Pokud náš vybraný tým uspěje a postoupí do krajského kola, to se bude opět konat ve škole prostřednictvím on-line soutěžního systému formou testu. Celostátní finálové kolo proběhne prezenčně v prostorách České národní banky v Praze.

Foto M. Zajíčková

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace