Erasmus+ na Akademii

Naše první zkušenost s grantem od EU k realizaci projektu v rámci programu Erasmus+

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
14.02.2023 19:35
Poslední úprava:
 
před rokem

V dubnu roku 2021 jsme obdrželi první informace o možnostech připojit se k programu Erasmus+ v projektovém období 2021 – 2027 a využít možnosti, které nabízí. Již o necelý měsíc později jsme podávali žádost v oblasti KA122-VET – Krátkodobé projekty mobility studentů a zaměstnanců v odborném vzdělávání a přípravě.

V srpnu 2021 přišla skvělá informace o schválení našeho projektu, který startoval již 1. 9. 2021. Žádali jsme o poskytnutí prostředků na podporu v oblasti odborného vzdělávání. Proto jsme se nakonec rozhodli pro realizaci mezinárodních kovářských soutěží žáků a jazykových kurzů pedagogů. Na tyto aktivity jsme získali 41 856 EUR, které byly určeny převážně na pokrytí cestovních a pobytových nákladů a úhradu jazykových kurzů.

V projektovém období do 19. 1. 2023 se podařily zrealizovat tři velmi úspěšné mezinárodní kovářské soutěže – o dlouhodobých úspěších našich kovářů a jejich pedagogů se můžete pravidelně dočíst zde na webu školy nebo ve Světelském zpravodaji, viz odkazy.

https://www.akademie-svetla.cz/sekce/956-erasmus

https://www.kyticesvetla.cz/page/15253/zpravodaj

Zdokonalit se v cizím jazyce vyjela do zahraničí v rámci projektu šestice pedagogů školy – Eliška Havránková, Vojtěch Havránek, Milan Krajíček, Vlastimil Šenkýř, Lucie Jestřabíková a Michaela Mutl. O jejich získaných zkušenostech a zážitcích jsme také již psali.

Pevně věříme, že nově nabité dovednosti a zahraniční zkušenosti našich žáků a pedagogů budou plně využity v praxi při výuce na Akademii a přispějí tak ještě k většímu zkvalitnění a modernizaci výuky.

Na zdárném průběhu celého projektu, od podání žádosti, přes realizaci mobilit, až po vypracování závěrečné zprávy, má významný podíl projektový tým ve složení – Milan Krajíček, Eliška Havránková, Martin Kubín, Jakub Kořínek a Andrea Kubínová. S překlady a korekturou pomáhaly Michaela Mutl a Lenka Zadinová. Velké díky patří také celému ekonomickému oddělení školy, které řeší, často velmi složité, nástrahy projektů s přehledem.

Rádi bychom získané zkušenosti zúročili i do budoucna a v rámci projektu Erasmus+ žádali také o udělení akreditace a dále o aktivity v oblasti školního vzdělávání.


Ing. Andrea Kubínová

Učitelka odborných předmětů

Projektová manažerka školy

Hlavní koordinátorka ŠVP

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace