(Nejen) Botanická miniexkurze I.G

aneb Co nám žije za ploty

Agenda:
 
Informační portál
Publikováno:
 
29.06.2023 09:08
Poslední úprava:
 
před 10 měsíci

Konec školního roku je na dohled, ale přesto tak vzdálený. Žáci by už nejraději jen někde tiše seděli v koutě u mobilu, ale přece jen si na zasloužený odpočinek musí ještě chvíli počkat. Z hlediska učitele je ještě čas leccos stihnout, zopakovat a případně prohloubit. A z pozice učitele biologie obzvlášť – teď konečně probíhá ta pravá vegetační sezóna :-) Proto je nejvyšší čas vyrazit ještě do terénu a zakusit přírodu „na vlastní kůži“.

Přesně to potkalo dva dny před vysvědčením, tedy 28.6., žáky I.G: biologie naživo. Přestože hlavní sledovanou skupinou byly rostliny, tak kromě botaniky, kterou absolvovali letos, už jsme občas nakoukli i do zoologie, kterou se budou probojovávat po prázdninách.

Jak ukazuje fotokronika, kterou ve většině velice zdatně pořídila Andrea Smejkalová, představily se nám i různé druhy hmyzu, ptactva a savců. Snad jen těm roztočům se nám podařilo vyhnout.

Prváci, přeji (nejen) vám pěkné prázdniny.

Foto: Andrea Smejkalová, Květa Kosinová, Viktorie Melenová, Eva Bernadová


Mgr. Eva Bernadová

Učitelka biologie, matematiky a hudební výchovy

Koordinátor environmentální výchovy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace