DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Desítky návštěvníků zavítaly do našeho areálu

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní, Gymnázium, Domov mládeže, Umělecké a řemeslné, Vyšší odborná škola, Výtvarné
Publikováno:
 
03.10.2023 11:19
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

V sobotu 23. září 2023 se konal první Den otevřených dveří v tomto školním roce. Náhodných hostů bylo málo, v drtivě většině přicházeli ti, kdo chtěli vědět víc o našich nabízených oborech a podmínkách studia i přijímacího řízení. Byli zvědavi i na prostředí, tedy dílny, ateliéry, galerie, učebny a zázemí pro studenty.

Samotná organizace se nelišila od předchozích ročníků. Na chodníku nad školou hosty vítal gumový panák, v parčíku hned pod schody se už od rána činili naši kameníci a kováři, kteří se sem přesunuli z Lipnice, aby předvedli svou práci a nabídli drobné předměty vyráběné na místě. Za vstupní branou v první venkovní galerii bylo zřízeno informační centrum. Od rána tu bylo živo, lidé přecházeli jednotlivě i ve skupinách, mohli jste tu vidět zástupce všech věkových kategorií. Rodiče deváťáků se zajímali o nabízené učební i maturitní obory, bývalí absolventi se chtěli podívat, co se u nás změnilo, a trochu si zavzpomínat.

Plánovali jsme čtyři komentované prohlídky, to ale nestačilo pokrýt zájem, a tak jsme jejich počet navýšili. Pro ty, kdo čekat nechtěli, jsme měli proškolené průvodce z řad žáků gymnázia a sociálních oborů. Ani ti se po celý den nezastavili. Pokud si návštěvník chtěl prohlédnout opravdu všechno, musel si na to vyhradit aspoň dvě hodiny – otevřené byly galerie s výrobky žáků, ateliéry pro výuku designových oborů, glyptotéka, dílny jednotlivých oborů pro výuku aranžérů, zlatníků, brusičů a malířů skla, dílna vitráží, školní huť, keramika, truhlárna, ale i specializované učebny školy či pokoje a klubovny DM.… Na všech stanovištích byli pracovníci školy připraveni prezentovat daný obor, zodpovědět otázky, popsat program a perspektivu oboru, zatímco žáci předváděli návštěvníkům, co všechno už se naučili a čemu se po absolvování školy budou věnovat. Ve venkovním altánu za školou byly připraveny workshopy, odkud si každý zájemce mohl odnést vlastnoručně vyrobený či dozdobený malý dárek.

Mnozí hosté nevynechali ani školní prodejnu nebo jen poseděli na lavičkách ve školní zahradě. Rušno bylo až do čtvrté hodiny odpoledne, kdy akce skončila. K jejímu zdaru přispělo i poměrně příjemné podzimní počasí.

Všem studentům a pracovníkům školy, kteří nás v tento den prezentovali, patří velké poděkování.

Další DOD se bude konat 25.11.2023 a 13.1.2024.

Foto Helena Kotěrová

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace