Zažít město jinak

Navazujeme na úspěšné zapojení z loňského roku

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
04.10.2023 10:31
Poslední úprava:
 
před 7 měsíci

Díky pozitivním odezvám na zapojení naší školy do programu Zažít město (tedy do Deelive concept store) minulý rok jsme dostali příležitost se prezentovat i letos.

V předchozím roce studenti kreslili a modelovali v prostorách obchodního prostoru Deelive, kde hned na první pohled bylo vidět, že se děje něco navíc v rámci obchodního prostoru. Na prvním stanovišti jsme zaujali výrobou vlastního prstenu z mosazi, který si kolemjdoucí mohli vyrobit za symbolickou částku pod vedením studentek třetího ročníku Lucie Jelínkové a Adély Křížové. Workshop spočíval v zaměření průměru prstu, podle kterého byl spájen prsten, a v následné aplikaci několika možných povrchových úprav. Na dalším stanovišti bylo možné nahlédnout pod ruce studentkám Nikol Holcmanové, Karolíně Sůvové a Natálii Stuchlíkové, které kreslily přímo pod širým nebem před prostory Deelive.

Letos byla tato spolupráce obohacena o možnost vystavování produktů studentů v reprezentativních prostorech obchodu. Práce byly nainstalovány na dřevěném masivním stole, nad nímž levitovaly na vlasci další práce studentů z ateliéru Šperku a Designu interiéru. Bonusem byla možnost prodeje některých prací studentů, což byla skvělá ukázka a příležitost pro studenty poznat, jak funguje nacenění a prodej v obchodech.

Akce byla zaštítěna pedagogy Vlastimilem Šenkýřem a Lucií Jestřabíkovou. Speciální poděkování patří Elišce Havránkové, která připravila, společně se studenty, vše potřebné na šperkařský workshop. Děkujeme také Jiřímu Kábrtovi, bez jehož pomoci bychom se neobešli!

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace