Exkurze za sociálními a zdravotnickými službami

Vyrazili jsme do Chotěboře

Agendy:
 
Informační portál , Sociální a zdravotní
Publikováno:
 
03.11.2023 09:21
Poslední úprava:
 
před 6 měsíci

Ve středu 1. 11. 2023 jsme se všemi žáky oboru Ošetřovatel vyrazili poznávat zařízení pro seniory, které nabízí město Chotěboř.

Naše kroky vedly nejprve do zařízení SeneCura SeniorCentrum Chotěboř. Zde nás pan ředitel Jan Špidlen velmi mile přivítal. Představil tři pobytové služby, které zařízení nabízí. Prošli jsme celé přízemí budovy, ve kterém se nachází např. fitness centrum, kadeřnictví, kuchyně a jídelna pro mobilní klienty. V dalších patrech jsou pokoje klientů a klubovny pro aktivizace. Žáci dostali možnost připojit se k pracovnicím domova, rozdělili se do skupinek, jedna skupinka hrála s klienty stolní hry, druhá vedla s klienty rozhovory o jejich životech a třetí pomáhala personálu rozvážet a podávat dopolední svačinky. Personál byl velice ochotný, rozpovídali se i o netradičních aktivitách, které pro své klienty pořádají, pro představu je to večeře při svíčkách v jídelně či události pro rodiny ubytovaných klientů.

Druhá organizace, kterou jsme navštívili, byla služba terénní: Pečovatelská služba Chotěboř. Zde se nás ujala vedoucí Mgr. Markéta Krejčíková. Popsala nám, s čím ošetřovatelský personál klientům doma pomáhá, např. při oblékání, při přesunu na vozík a lůžko, při osobní hygieně, při přípravě a podání jídla, s úklidem, zajišťují doprovod k lékaři či na úřad. Služba je nově poskytována od pondělí do neděle v termínu 7 – 21hodin. Paní Krejčíková k prezentaci této služby přidala i různé příběhy z praxe, které byly obzvlášť zajímavé.

Moc děkujeme těmto službám za možnost je poznat a dozvědět se nové informace, které se žákům budou do budoucna určitě hodit.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace