Obhajoby klauzurních prací 2.V se zaměřením na Design interiéru

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
23.01.2024 08:29
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

Tak jako každý rok i letos proběhly obhajoby klauzurních prací studentů se zaměřením na Design interiéru. Odlišností tohoto ateliéru je, že žáci v druhém ročníku vytváří a obhajují klauzurní práci jako jediní z celé školy již v pololetí. Časové možnosti jsou omezené kvůli rozjezdu začátku školního roku a prázdninám. Proto to je vždy opravdový výkon!

Studenti byli rozděleni v průběhu celého pololetí do dvou skupin. První skupina se pod vedením Moniky Kochanové věnovala práci s porcelánem. Tématem byla průmyslová krajina. Druhá skupina vytvářela pod vedením Vlastimila Šenkýře klauzurní práci ze skla. Tématem byla česká tradice a korálek. Korálky byly sponzorským darem od sklárny Preciosa, za což mockrát děkujeme! Cílem klauzurní práce bylo vytvoření produktu z porcelánu nebo skla. Všichni studenti si po zadání tématu jako první vytvořili rešerši, na základě které si vytyčili směr, jakým se chtějí ubírat. Následovalo prvotní skicování a posouvání myšlenky. Pak už se studenti vrhli do samotné realizace, vytváření forem, odlévaní, retušování, broušení. Součástí obhajoby bylo i portfolio k produktu.

K dotažení do finální podoby nápadů studentům neuvěřitelným způsobem pomohli naši šikovní kolegové, a to Eliška Havránková, Vojtěch Havránek, Jaroslav Kadlec, Jiří Kubíček a Jaroslava Kubíčková. Mockrát děkujeme, vážíme si toho!

Dne 16.1.2024 probíhaly v dopoledních hodinách obhajoby a následně byly nainstalované klauzurní práce ponechány ke zhlédnutí do 13:00 hodin; poté byla výstava opět deinstalována.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace