Tělesný otisk

Projektový den s odkazem Evy Kmentové

Agendy:
 
Informační portál , Výtvarné
Publikováno:
 
23.01.2024 08:59
Poslední úprava:
 
před 3 měsíci

V pochmurném listopadovém úterý jsme se studentkami druhého ročníku oboru Zahradní architekt navštívily výstavu Evy Kmentové v Brně. Díla, která zde studentky mohly vidět, nás inspirovala k projektovému dni s názvem „tělesný otisk“. Do projektového dne před Vánocemi se k nám přidaly ještě studentky prvního a druhého ročníku oboru Výtvarné zpracování keramiky a porcelánu.

Cílem bylo se zamyslet nad opomíjenými částmi lidského těla, zajímalo nás i oblečení či textil, která dané části zakrývá. Pokládaly jsme si otázku, jak samotné tělo mění tvar textilu, která má tělo především chránit, a jak přejímá či kopíruje tvar těla, které jej nosilo. Tyto otázky jsme pak vložily do obtisků částí našich těl v sádře, vznikl například otisk úsměvu, klíční kosti, pupíku, místa mezi prsty, ucha a dalších. Výsledná instalace je umístěna v ateliéru oboru na budově C.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace