Daruj knihu

…když škola hledá

Agendy:
 
Informační portál , Domov mládeže
Publikováno:
 
23.02.2024 08:06
Poslední úprava:
 
před 2 měsíci

Dne 14.2.2024 není jen svátek sv. Valentýna, ale i Mezinárodní den darování knih. Tato akce vznikla v roce 2012 a má podporovat zájem dětí o knihy. My jsme se rozhodli tento den přenést i k nám do školy. Bohužel datum 14. února vyšlo na jarní prázdniny, proto musela celá pátrací akce počkat až na pondělí 19. února.

Po škole byly ukryty celkem tři knižní tituly: „Opravdové zločiny“ od Lucie Bechynkové, která je i spoluautorkou oceňovaného stejnojmenného podcastu zabývajícího se true crime. Zastoupena byla i povinná četba k maturitě. Kniha „My děti ze stanice ZOO“ je populární napříč generacemi, právě kvůli autobiografické zpovědi uživatelky drog. Poslední kniha byla opět od české autorky, koreanistky Niny Špitálníkové, která poskytuje jedinečný vhled do Severní Koreje prostřednictvím knihy „Severka“.

Knihy žáci začali hledat okamžitě po spuštění pokynů, účast byla překvapivá a tempo, kterým se knihy našly, velmi rychlé. Doufám, že nadšení z knih vydrží, a akce „Daruj knihu“ v Mezinárodní den 14.2. bude pokračovat každoročně.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace