Máme žáky nejen šikovné a pracovité, ale i ochotné

Studentka školy zorganizovala práci na hrnčířském kruhu v ZŠ Zbraslav u Brna

Agendy:
 
Informační portál , Umělecké a řemeslné
Publikováno:
 
04.03.2024 14:34
Poslední úprava:
 
před měsícem

V pátek 1. března 2024 dorazila do školní pošty mailová zpráva s poděkováním pro naši studentku 2.S Natálii Benešovou. Natálie úspěšně absolvovala tříletý obor keramik a nyní studuje čtyřletý uměleckořemeslný obor zaměřený na broušení skla. Z mailu jsme se dozvěděli, že ve svém volném čase uspořádala začátkem letošního roku hned několik ukázek práce na hrnčířském kruhu, a to pro školáky i zájemce z řad dospělých. Text děkovného mailu je v příloze. A Natálii děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

TEXT MAILU

Vážený pane řediteli,

je pro mě milou povinností, za pracovníky naší školy, předat touto formou pochvalu Vaší studentce Natálie Benešové.

Velice ochotně a aktivně zorganizovala v naší škole pro žáky 1. stupně ukázku práce na kruhu. Dvacátého šestého ledna přivezla do naší školy ve Zbraslavi u Brna hrnčířský kruh. Ukázka točení byla celé dopoledne. Kruh a ochotu pokračovat v ukázce jsme využili ještě i celé sobotní dopoledne. Na škole jsme zorganizovali keramické tvoření pro dospělé, kteří měli zájem něco nového vyzkoušet. Pod vedením Natálky si mohli vyzkoušet sednout si za hrnčířský kruh a vytočit si svůj první hrneček. Výrobky točené i z ruky byly velice podařené.

A protože se všem tato akce velice líbila, Natálka přišla ještě jednou. Za kruh si v pondělí dvanáctého února sedly děti naší školy, které navštěvují keramický kroužek pod vedením paní učitelky Jeřábkové a které mají o práci s keramickou hlínou zájem. Celé dopoledne se jim Natálka věnovala. Hrnky a mističky jsou již vypálené a naglazované. Celá akce navazovala na výstavu před Vánocemi v Kulturním domě ve Zbraslavi, kde se prezentovala práce žáků Střední školy a vyšší odborné školy – Akademie Světlá nad Sázavou.

Děkujeme Natálce Benešové za velice pěkný přístup.

S pozdravem

Miroslav Báňa, ředitel školy

Základní škola, Zbraslav, okres Brno-venkov, příspěvková organizace

Zbraslav, Komenského 280, 664 84 Zastávka u Brna

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace